Diego Maradona je preminuo prije godinu dana u Buenos Airesu u 60. godini života, a do dan danas mnoge stvari vezane za njegovu smrt intrigiraju javnost.

Argentina je danima tugovala za jednim od najvećih igrača svih vremena, a za smrt je na kraju optužen i njegov doktor, neurohirurg Leopoldo Luque, protiv koga se vodi postupak.

Mediji u Argentini ponovo se bave slučajem Maradonine smrti nakon što je pred godišnjicu njegove smrti (25. novembar), doktor i novinar Nelson Castro objavio knjigu pod naslovom “Diegovo zdravlje: Istinita priča”, u kojoj otkriva medicinske detalje smrti fudbalske zvijezde.

Autor knjige je imao pristup tajnim dosijeima, intervjuisao je svjedoke koji do sada nisu govorili o Maradoni i koristio je neobjavljene dokumente. Također je istaknuto da Maradoni niko nije kontrolisao ishranu niti problem koji je imao sa zavisnošću.

Doktor Nelson Castro ističe da je Maradona bio zavisnik od svega što je bilo destruktivno za njega.

On je također u knjizi otkrio i bizaran razlog zbog kojeg je Maradona sahranjen bez srca.

“Postojala je jedna grupa od prve ekipe navijača Gimnasije, koja je planirala da upadne i da ukrade Maradonino srce. Kada je to otkriveno, srce je izvađeno da bi se proučilo, jer je bilo veoma važno za utvrđivanje uzroka njegove smrti, pa je kasnije i sahranjen bez srca”, navodi doktor, koji ističe i da je Maradonino srce bilo gotovo duplo veće nego kod običnog čovjeka.

“Maradonino srce je bilo teško pola kilograma, bilo je to veoma veliko srce. Obično je teško pola kilograma. Iako je imao srce sportiste, ali srce je bilo veće zbog nečeg drugog, ne samo zbog toga što je bio sportista, već i zbog srčane insuficijencije koju je imao”, objasnio je Nelson Castro.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here