U iščekivanju informacije o tome hoće li Edin Džeko biti spreman za nastup u utakmici protiv Finske, lijepo je podsjetiti na njegov dosadašnji učinak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ovo su četvrte kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje Edin Džeko igra u dresu reprezentacije BiH. Od prvih, u kojima je debitovao 2008. godine protiv Španije, reprezentacija BiH je do danas odigrala 38 utakmica uključujući i dvomeč baraža protiv Portugala, a Edin Džeko je nastupio u njih čak 37.

Propustio je samo jednu jedinu utakmicu, i to 25. marta 2017. godine protiv Gibraltara, zbog crvenog kartona koji je ranije dobio protiv Grčke. U svojih 37 nastupa postigao je 25 golova.

Utakmica protiv Finske tako bi mogla biti tek druga propuštena za Edina Džeku u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, otkad nastupa za reprezentaciju BiH.

Ovo ne pokazuje samo nevjerovatnu konstantnu najboljeg bh. napadača, već i njegovu pouzdanost na koju su svi selektori Bosne i Hercegovine u proteklim godinama mogli računati, kao i na činjenicu da je Dijamant gotovo uvijek u najvažnijim utakmicama za Zmajeve pružao vrhunske partije i postizao golove.

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here