Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je imao zanimljiv intervju za Novu BH u kojem je govorio o predstojećim utakmicama Zmajeva u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

“Naravno da smo već počeli sa pripremama. Počeli smo da radimo i pratio sam sve naše igrače na ovim pripremama, a bilo je i nekih transfera i mislim da će biti još nekih. To je jednostavno moj posao, tako da uvijek radim onako kako ja to volim”, rekao je Petev na otvaranju.

Ideja ili plan protiv Francuske?

“Naravno da imamo plan. U ovoj utakmici je bilo dobro i šteta da nismo uspjeli makar bod osvojiti. Ono što smo pokazali mi daje plus i motivaciju da nastavimo raditi dalje.”

Poslije Francuske, igramo po prvi put u historiji sa Kazahstanom.

“Kazahstan pratim već četiri ili pet godina. Mnoge moje kolege iz Bugarske su radile tamo i imam dobra poznanstva u Kazahstanu. Oni žele da napreduju i da izgledaju bolje i bolje. Mi svakako trebamo gledati samo sebe i naš pristup i ponašanje. To će po meni biti glavno i presudno protiv te reprezentacije. Svakako da ćemo pokušati pobijediti reprezentaciju Kazahstana.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime