Zmajevi su večeras u Zenici u dramatičnom finišu odigrali 2:2 protiv Kazahstana u utakmici kvalifikacija za SP 2022.

Selektor Ivajlo Petev je nakon duela govorio na zvaničnoj press konferenciji.

“Kraj utakmice nije bio dobar, a ja ne mogu biti nezadovoljan igrom momaka. Sjajni smo bili u prvom poluvremenu i šteta što nismo zabili gol. Kontrolisali smo igru, a nije mi se svidjelo što smo primili gol iz prvog ili drugog kornera. Uradit ćemo analize i vidjeti gdje smo pogriješili”, kazao je Petev i dodao:

“Imali smo možda 3,4 stopostotne šanse. Prema mom mišljenju trebali smo na poluvremenu voditi sa 3:0, ali fudbal je čudo.Momci su dali sve od sebe, ali fudbal je igra u kojoj možeš biti bolji, ali izgubiti. Sa ovom igrom, koju trebamo poboljšati, siguran sam da možemo do drugog mjesta u grupi. Nisam zadovoljan načinom na koji primamo golove. Možda smo malo izgubili koncentraciju pri kraju. Pogriješili smo i ne možemo vratiti ništa. Idemo dalje.

Petev je potvrdio i da je Kolašinca zamijenio na poluvremenu zbog povrede

“Imao je povredu protiv Francuske, ali ljekari su učinili sve da igra i zadovoljan sam njegovom igrom u prvom poluvremenu, kao i igrom cijelog tima. Osjetio je bol i htio sam da igra neko ko je u potpunosti spreman. Nismo željeli da rizikujemo težu povredu.”

Selektor je govorio i o narednim susretima u oktobru protiv Kazahstana i Ukrajine.

“Nijedan susret nije isti. Neće biti lako protiv bilo koje ekipe. Želim da igramo lijepo jer smatram da na taj način možemo više da pobjeđujemo. Imamo igrače za to. Sa ovakvim pristupom i igrom imamo veće šanse da dobijemo utakmice.”

(reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here