trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru je odigrala tri meča.

Zmajevi su u dva susreta kvalifikacija za Mundijal uknjižili dva remija protiv Francuske (1:1) i Kazahstana (2:2), dok su u prijateljskoj utakmici s Kuvajtom slavili sa 1:0.

Selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev u septembarskom ciklusu koristio je usluge 24 fudbalera. To su: Ibrahim Šehić, Dennis Hadžikadunić, Mateo Sušić, Sead Kolašinac, Siniša Saničanin, Miralem Pjanić, Edin Džeko,Gojko Cimirot, Anel Ahmedhodžić, Amir Hadžiahmetović, Ermedin Demirović, Eldar Ćivić, Smail Prevljak, Branimir Cipetić, Stjepan Lončar, Nikola Vasilj, Aleksandar Jovičić, Adnan Kovačević, Haris Hajradinović, Miroslav Stevanović, Amer Gojak, Adi Nalić, Luka Menalo, Ajdin Nukić.

Od igrača koji su stigli na okupljanje, ako izuzmemo povrijeđenog Radeta Krunića, minutažu jedino nije dobio golman Kenan Pirić.

Reprezentacija BiH prvu pobjedu u kvalifikacijama tražit će u oktobarskim gostujućim mečevima protiv Kazahstana i Ukrajine.

Zmajevi poslije četiri kola imaju tri boda, ali zahvaljujući ostalim rezultatima u grupi BiH je i dalje u igri za baraž.

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here