Klubovi iz Ligue 1 i Ligue 2 neće pustiti svoje igrače na utakmice reprezentacije koje igraju van Evropske unije zbog striktnih pravila sa karantinom u vezi sa pandemijom koronavirusa, saopšteno je od strane LFP-a (Francuska profesionalna liga) u srijedu navečer.

Dvosedmična reprezentativna pauza počinje nakon sljedećeg vikenda kada će nacionalne selekcije igrati svoje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a većina nacionalnih timova će igrati tri utakmice.

Shodno FIFA-inim instrukcijama koja je saopštila da ne očekuje da će klubovi pustiti igrače ukoliko im je prilikom povratka obavezan period 14-dnevnog karantina, LFP je izdao saopštenje, te tako oslabio i našu reprezentaciju.

“Klubovi neće pustiti igrače da igraju utakmice van Evropske unije tokom reprezentativne pauze u martu”, stoji u saopštenju LFP-a.

U praksi ovo znači da naš selektor Ivaylo Petev na utakmici protiv Francuske, 31. marta na Grbavici neće moći računati na Harisa Duljevića iz Nimesa dok će u puno većim problemima biti Didier Deschamps, selektor Francuske koji tako protiv Bosne i Hercegovine neće moći računati na igrače iz francuskog šampionata jer Bosna i Hercegovina nije u Evropskoj uniji.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here