Avantura Miralema Pjanića u Barceloni bi se mogla završiti nakon samo godinu dana. Bila je to komplicirana sezona za veznog igrača koji se borio da iskoristi ono malo prilika koje je dobijao.

Pjanić je u Barceloni ove sezone prikupio samo 1300 minuta igre te je jasno da trener Ronald Koeman ne računa na njega.

I samom Miralemu je jasno da bi ostanak u Barceloni vjerovatno značio još jednu izgubljenu sezonu u karijeri te bh. veznjak svim silama želi da napusti klub.

Kako piše katalonski Sport, to bi se uskoro moglo i desiti. Naime, na klupu Juventusa je ponovo zasjeo Massimiliano Allegri, Pjanićev mentor i trener sa kojim je Miralem najbolje sarađivao.

Corriere dello Sport piše da je Pjanić među prvim čestitao Allegriju kada se italijanski trener vratio na klupu “Stare dame”. Allegri mu se odmah zahvalio i poručio: “Čekam te, ovdje ćeš ponovo biti glavni junak”.

Ova nedvosmislena poruka je pokazala koliko Allegri cijeni i poštuje Pjanića, a čini se i da je Juventus krenuo u operaciju povratka bh. reprezentativca u svoje redove.

Naime, upravi “Stare dame” je jasno da ne mogu platiti Barceloni onoliko koliko ona traži za Pjanića, ali tu je uvijek otvorena opcija posudbe. Kako Koeman uopšte ne računa na Miralema, Laporta će se vjerovatno složiti da posudi bh. reprezentativca Juventusu kako bi bar malo popravio ionako loše financijsko stanje u klubu.

Sve je spremno za veliki povratak Pjanića u Torino, Juve i Allegri ga žele vidjeti u timu, a Miralem jedva čeka da zagrli svoga mentora i vrati karijeru na pravi put.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here