Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odlučujuće dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine može igrati pred punim tribinama stadiona Bilino polje.

Ovu odluku jučer je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva zeničko-dobojskog kantona, a FSBiH je danas to potvrdio.

– Nakon što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine 15. oktobra 2021. godine Kriznom štabu (KZ) Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (MZZDK) poslao zahtjev za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona Bilino polje u Zenici za utakmice kvalifikacija za SP sa Finskom i Ukrajinom, danas je na adresu Saveza stiglo zvanično odobrenje KŠ MZZDK po ovom zahtjevu – saopćeno je iz FSBiH.

Savez je objavio i Odluku KŠ MZZDK, prema kojoj, između ostalog, navijači neće moći unijeti navijačke rekvizite na tribine.

– Obavezuje se organizator profesionalnog sportskog takmičenja da osigura sljedeće higijensko-epidemiološke mjere: da svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite – piše, između ostalog, u Odluci.

Također, na stadion će moći ući ako posjeduju: negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here