Sloga Meridian je u zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladala Željezničar rezultatom 3:0 i Plavi sa Grbavice su tako upisali treći poraz u nizu u prvenstvu.

U Doboju je Željezničar imao podršku svojih navijača popularnih Manijaka koji su sjajno bodrili svoj tim.

Ipak po završetku utakmice Policijski službenici Policijske uprave Doboj izdali su saopštenje u kojem navode da su spriječili navijačke sukobe, a da su kod navijača Željezničara pronašli 49 drvenih palica.

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

“Policijski službenici Policijske uprave Doboj u saradnji sa Jedinicom žandarmerije Uprave policije na stadionu ‘Luke’ u Doboju uspješno su obezbjedili odigravanje nogometne utakmice Premijer lige BiH između FK Sloga Meridian iz Doboja i FK Željeznčar iz Sarajeva, gdje je bilo prisutno blizu 1.500 navijača.

Prilikom obezbjeđenja policijski službenici su od navijača FK Željezničar oduzeli 49 drvenih palica, jednu metalnu teleskopsku palicu, jednu fantomku crne boje, jednu baklju i jednu vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu spid.

Navedeni predmeti su bili namijenjeni za fizički obračun sa navijačima FK Sloga Meridian koji je prethodno dogovoren putem društvenih mreža.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su navijači FK Željezničar planirali nerede i ulazak na teren sa ciljem prekida navedene utakmice, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja.

Protiv jednog navijača biće pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske i Zakonom o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske”, navodi se u pomenutom saopštenju.

Ovome dodajmo da je utakmica prošla u fer i korektnoj igri oba tima.

Također nije bilo incidenata na tribinama stadiona u Doboju gdje je bila vrlo dobra posjeta iako je bio radni dan.

(sportsport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime