Mladi napadač 17-godišnji Benjamin Šeško u našoj zemlji je vrlo malo poznat i rijetki ljudi su čuli za njega, a on je neko na koga bi Nogometni savez BiH trebao obratiti pažnju, jer ovaj mladi golgeter Lieferinga, druge ekipe Salzburga u samo posljednje tri utakmice postigao je sedam pogodaka.

U 13 utakmica proljetnog dijela prvenstva postigao je 12 pogodaka, ukupno 15 i upisao pet asistencija.

Ekipa Lieferinga u drugoj austrijskoj ligi trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli sa 56 bodova, dok je prva ekipa Linza sa 58 bodova.

Treba napomenuti da je talentovani Benjamin Šeško po izboru Britanskog lista “Guardian“ uvršten među 60 najvećih talenata rođenih 2003. godine.

Za seniorsku ekipu Lieferinga je debitovao sa 16 godina, jednim mjesecom i 25 dana, te tako postao najmlađi debitant u historiji kluba. Debitovao je također već i za seniore Salzburga.

Rođen je i odrastao u Sloveniji i član je omladinskih selekcija Slovenije, a o njemu sve više razmišlja i selektor A selekcije Slovenije, Matjaž Kek, ali talentovani Benjamin Šeško ima pravo nastupa i za Zmajeve, jer mu je majka porijeklom iz Doboja.

Nadamo se da će na vrijeme reagovati iz Nogometnog saveza BiH i da će Ivaylo Petev biti brži od Matjaža Keka, te da ćemo u budučnosti ovog sjajnog golgetera gledati u dresu Bosne i Hercegovine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime