Potpredsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Milorad Sofrenić, bio je gost N1 televizije, gdje je govorio o brojnim aferama koje u posljednje vrijeme potresaju domaći fudbal, između ostalih i one u kojima je sam (in)direktni akter.

Sofrenić je govorio o nepotizmu u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, odnosno optužbama za isti. Njegov sin Zoran je trener golmana u reprezentaciji BiH do 21 godine, a mnogi su smatrali da je njegov utjecaj u savezu bio presudan da njegov sin dobije takvu poziciju. Sofrenić ne smatra da je tako.

“Moj sin Zoran sedam godina je trener golmana u Radniku i jedini je trener u BiH koji ima licencu za rad sa golmanima u skladu sa UEFA kriterijima. Je li ne treba postati trener samo zato što je moj sin? Što se tiče drugih slučajeva o kojima govorite, mislim da su svi koje spominjete, a koji su u rodbinskim vezama, zasluženo tu. Bez obzira na kojim pozicijama radili, evo recimo sudija, moraju biti maksimalno objektivni, trebamo tome da težimo”, kazao je Sofrenić.

Mnogo se u posljednje vrijeme špekulisalo o platama u krovnoj instituciji bh. fudbala, a i po tom pitanju je Sofrenić odlučio otkloniti sve dileme. “Plata članova Upravnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH je 1100 KM. Plata potpredsjednika je 1400 KM, a plata predsjednika 1700 KM”, kratko je prokomentarisao Sofrenić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime