Danas je FK Sarajevo zvanično saopštio da će klub preuzeti Vincent Tan i Ismir Mirvić. Ta vijest je obradovala navijače Bordo tima s obzirom da je Sarajevo u posljednje vrijeme imalo problema s finansijama.

Sada se o svemu tome oglasila i direktorica Sarajeva Sabrina Buljubašić, koja je na svom LinkedIn profilu objavila prilično dugu poruku u kojoj se osvrnula na dolazak Tana i Mirvića, ali i na sve ono kroz šta je klub prošao u posljednjih nekoliko mjeseci.

“Proteklih nekoliko mjeseci bilo je u najmanju ruku iznimno teško. Pandemija je zahvatila cijeli svijet, a ni FK Sarajevo nije bilo izuzetak jer su klub i svi u njemu stradali, kako na terenu tako i izvan njega.

Gubici pretrpljeni zbog pandemije imali su utjecaja na Long Group, pa su se, nažalost, zbog toga našli u kompromitirajućim situacijama u pogledu vođenja FK Sarajevo. U junu ove godine potvrđeno je da će se Long Group morati povući, što je značilo da je klub morao odmah i hitno pronaći nove investitore, što je u ovim vremenima bilo još teže.

U tom razdoblju osoblje je neumorno radilo, često ne znajući sa sigurnošću gdje će klub završiti. Ne mogu im dovoljno zahvaliti na predanosti cilju i na tome što su često ostavljali po strani svoje privatne brige u korist kluba. Mnoštvo tehničkog osoblja i igrači također su se borili i nastavljali borbu. Ako se iz ovoga može izvući nešto pozitivno, to je da smo svi zajedno bili u rovovima; svaki zaposlenik, svi smo se okupili da bismo upravljali u istom smjeru, što je bio pravi smjer. Također, tu je i strpljenje naših partnera (dobavljača), koji su nam dali vremena i sponzora koji su ostali uz klub u teškim trenucima.

Sada sam oduševljena time što smo uspjeli osigurati novu investiciju. Imat ćemo dva investitora; Gospodin Ismir Mirvić, a također će se vratiti u klub VCTY, u vlasništvu “Amidže” Tan Sri Vincenta.

Uspjeli smo raditi danonoćno kako bismo ubrzali dubinsku analizu i sve smo dovršili u manje od tri mjeseca. Svi su dokumenti potpisani, a danas počinje nova era za klub.

Šteta nastala u posljednjih nekoliko mjeseci znači da stvari neće postati savršene preko noći, međutim, sada se vidi svjetlo na kraju tunela. Ulagači imaju novu viziju, a ja i moj tim radujemo se provedbi svojih planova u narednim mjesecima.

Želim se zahvaliti svim navijačima Sarajeva na podršci i strpljenju u proteklih devet mjeseci. Uvijek ste bili uz klub i ne sumnjam da ćete uvijek biti uz klub. Možete biti mirni znajući da će planovi novih investitora učiniti FK Sarajevo jačim na terenu i izvan njega. Neko vrijeme će biti potrebno da se u potpunosti provedu, ali oni su za dugoročni opstanak i uspjeh kluba. Kao i uvijek, FK Sarajevo je lider u Bosni i u regiji, a ja jedva čekam vidjeti kako klub raste pod ovim novim vodstvom.

Nova era počinje…”, poručila je Sabrina Buljubašić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here