Riješene su sve dileme kvalifikacija iz eurozone za Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Nakon posljednjih utakmica kvalifikacija igranih u utorak poznati su svi direktni putnici na Mundijal, kao i ekipe koje će razigravati za još tri mjesta iz Evrope.

Direktan plasman na Svjetsko prvenstvo su izborile reprezentacije: Belgija, Hrvatska, Danska, Engleska, Francuska, Njemačka, Srbija, Španija, Švicarska i Nizozemska.

U baražu će igrati Italija, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska, Vels, Turska, Ukrajina te Austrija i Češka kroz Ligu nacija

Već su poznati i nositelji u baražu koji su određeni na osnovu osvojenih bodova u kvalifikacijama. Dvije selekcije iz Lige nacija su automatski prebačene u nenositelje.

Tako će status nositelja imati: Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Vels. Nenositelji su: Poljska, Sjeverna Makedonija, Turska, Ukrajina, Austrija i Češka.

Žrijeb baraža je na programu 26. novembra. Ukupno 12 reprezentacija će biti podijeljeno u tri grupe od po četiri selekcije. Igrat će se tri mini turnira s polufinalnim i finalnim utakmicama. Tri pobjednika finala idu na Svjetsko prvenstvo.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here