Nekadašnja zvijezda Real Madrida i njemačke reprezentacije, Mesut Ozil, ni kriv ni dužan našao se u središtu skandala s curenjem tajno snimljenih razgovora predsjednika Real Madrida, Florentina Pereza. U serijalu objavljenih transkripata Perez je uhvaćen kako vrijeđa svoje igrače i trenere, od Raula, Figa, Casillasa i Gutija, pa do Cristiana Ronalda i Josea Mourinha, a u posljednjem razgovoru pojavilo se i ime Mesuta Ozila.

Ozil je za Real igrao od 2010. godine do 2013. godine, a pojavio se na jednoj od Perezovih snimaka koje posjeduje El Confidencial.

U ovom slučaju riječ je o razgovoru koji datira iz 2012. godine i može se čuti Pereza kako govori o Nijemcu i njegovoj prilagodbi na život u Madridu, kao i o njegovu ljubavnom životu. U razgovoru je Perez objašnjavao privatan razgovor između Josea Mourinha i Mesuta Ozila u kojem Portugalac upozorava svog fudbalera.

“Ozil je imao 21 godinu kada je stigao kod nas. Imao je svoju djevojku, ali ju je ostavio kada je upoznao noćni život i kada je promijenio stil života. Odjeao je svoju djevojku i zamijenio ju manekenkom iz Milana. Unajmljivao je privatni avion i odlazio ju jeati u Milano i onda se vraćao u Madrid”, govorio je tako Perez.

Perez je zatim prepričao kako je išao razgovor između tadašnjeg trenera Josea Mourinha i Ozila. “Pitao ga je može li s njime razgovarati u privatnosti, kao otac sa sinom. A jadnik Ozil je rekao da ‘nema problema’. Zatim mu je Jose rekao: ‘Gledaj, tvoja djevojka je imala spolne odnose sa svim igračima Intera i Milana i svim njihovim trenerima’. Ozil ju je na kraju ostavio”, rekao je to navodno Perez na snimci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime