Danas, 4. oktobra 2021. godine, navršava se dvanaest godina od ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića.

Puljić je na današnji dan 2009. godine ubijen hicem iz pištolja ispred stadiona “Pecara” u Širokom Brijegu, a nemilom događaju su prethodnili neredi navijača.

Iako je od ubistva prošlo 12 godina, ubica pokojnog Vedrana još uvijek nije uhapšen.

Jedan od aktera spomenutog događaja bio je i tadašnji golman FK Sarajevo Muhamed Alaim, koji je u intervjuu za Reprezentacija.ba kazao da je jednostavno morao napustiti BiH i otići braniti u inostranstvo.

“Nisam imao želju da nigdje idem iz Sarajeva, ali zbog nekih stvari sam jednostavno morao. Da, to su dešavanja iz Širokog Brijega kada je ubijen navijač Vedran Puljić. Zbog toga se nekada i danas probudim. Tada sam sebi rekao: ‘Ili ću završiti karijeru ili ću otići negdje u inostranstvo’. Na kraju se desilo da dođe ponuda iz Irana koju gledam kao Božiju nagradu. Kada sam se vratio nisam više želio nigdje da idem, imao sam i problema s koljenom, tako da mi nije žao što sam već u 32. godini odlučio da završim karijeru”, rekao je za naš portal Muhamed Alaim.

Inače, sjeverna tribina stadiona “Asim Ferhatović Hase” gdje se nalaze najvjernije pristalice Bordo kluba nazvana je upravo po pokojom Vedranu.

FK Sarajevo je danas pozvao još jednom sve organe pravde BiH da urade sve što je u njihovoj nadležnosti i mogućnosti da pravda stigne ubicu Puljića.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here