Reprezentativci Bosne i Hercegovine u Butmiru se spremaju za prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske, a u nedostatku glavnih zvijezda jedan od vođa ovog tima trebao bi biti Rade Krunić.

Veznjak Milana je dao kratak pregled aktuelnih priprema i atmosfere koja vlada među Zmajevima.

Super se pripremamo za utakmicu. Imamo malo više vremena nego inače i jako kvalitetno radimo. Atmosfera na treninzima je pozitivna, evidentna je želja kod svih nas, ne samo kod mlađih igrača koji nastoje da se nametnu. Svi smo raspoloženi i spremno dočekujemo Crnu Goru, istakao je Krunić.

Ovaj rođeni Fočak smatra da novi igrači imaju idealnu priliku da se dokažu.

Evidentno je da imamo kvalitetne mlade igrače, a primijetio sam da su dobro radili tako da će sigurno dobiti šansu da zaigraju. Mi stariji smo tu da im pomognemo i pokažemo kako se treba ponašati i igrati za svoju zemlju. Potencijal imamo samo je važno da budu ozbiljni i uvijek spremni da daju maksimum kad igraju za Bosnu i Hercegovinu. Prošlo je dosta vremena od kako nismo pobijedili i, nadam se da će nekoliko nas starijih, predvoditi sutra ove mlađe igrače do pobjede, zaključio je Krunić.

Utakmica BiH – Crna Gora igra se u srijedu na Grbavici, a početak je zakazan za 18 sati. Tri dana poslije Zmajevi gostuju Danskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime