Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine izdao je saopštenje povodom svih dešavanja na utakmici protiv banjalučkog Borca gdje su gosti slavili sa 3:1 u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Bijeljinci su u saopštenju postavili pitanje da li je put dostojanstva, poštenja pogrešan put i osvrnuli su se na suđenje Miloša Gigovića. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Dragi ljubitelji fudbala,
Jedna od najtežih sezona u istoriji Premijer lige BiH bliži se kraju. Kao i na sve segmente života pandemija virusa korona ostavila je velike posljedice i po fudbal u Bosni i Hercegovini. Iako sporedna, ipak, najvažnija sporedna stvar na svijetu proživljava teške trenutke.
Zdravlje sportista konstantno je ugroženo rizikom od zaraze, egzistencijalno preživljavanje klubova zbog prateće ekonomske krize dovedeno je u pitanje, a povrh svega ostali smo bez podrške najvjernijih pristalica na tribinama. Upravo onih koji bi svjedočili ovome što želimo predočiti javnosti.

Fudbalski klub ‘RADNIK’, suočavajući se sa svim izazovima, uložio je velike napore kako bi sačuvao regularnost, finansijsku održivost i sportski duh za bolja vremena koja, nadamo se, dolaze.
Nije lako, zbijali smo redove, štedjeli i borili se. Za dignitet kluba i fudbala u Bosni i Hercegovini.
Nažalost, dešavanja u proljećnom dijelu elitnog takmičenja, nameću nam pitanje
‘Da li smo pogriješili’?
Da li je put dostojanstva, poštenja i viteškog nadmetanja pogrešan put?
Da li nam slučajno sviraju penale u Mostaru i Bijeljini, baš kada sustižemo prednost protivnika? Prilikom dosuđenog penala u Mostaru, naš igrač Marko Savinović je završio u bolnici sa težom povredom ključne kosti i slijedi operacija!
Da li smo slijepi na ciljano kartoniranje naših igrača? Protiv Veleža u Mostaru, sudija Musić svim našim igračima sa dva žuta kartona daje i treći kako bi bili ‘slobodni’ protiv velikana iz Platonove, a koji je od prošle godine ponovo član premijerligaškog društva!!! Ali velikan je velikan…

‘Velikan’ nikad ne ide sam. Sinoć je u Bijeljinu doveo prvu sudijsku ličnost države, najpoznatijeg cirkusanta s pištaljkom, idealnog za utakmice kada vam je stalo do humora i ne navijate ni za jedan tim. Njegove odsuđene utakmice idealne su za ‘skrivenu kameru’!
No, nažalost, ili pak na sreću, televizijske kamere u direktnom prenosu nisu bile skrivene i zabilježile su još jedan nastup Miloša Gigovića. Ovaj put ne bi smo nabrajali detalje koje su vidjeli svi, a kojima je ovaj arbitarski diletant oštetio naš tim, ali i fudbal u Premijer ligi BiH.
Da li je ‘to’ liga kojoj se teži?
Sinoć, na tribinama u Bijeljini, u delegaciji Borca tridesetak lica, većina spremnih na provokacije i fizički obračun sa ‘seljacima iz Semberije’!!!
Da li i nama trebaju ‘batinaši’ na gostovanjima?
Konačno, da li mi, nakon osam uzastopnih svijetlih godina, od kojih dvije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pripadamo ovakvoj Premijer ligi?
Ako je greška igrati pošteno, pobjediti jačeg, ako je greška biti korektan i pristojan, ako je greška imati sportsku čast i dostojanstvo onda…
PROSTA IM BILA, PREMIJER LIGA!!”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime