Dobro smo se pripremali za Evropsko prvenstvo, imamo kvalitetnu reprezentaciju i potajno sam očekivala dobar rezultat, rekla je legendarna Razija Mujanović, tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Košarkašice BiH na startu Eurobasketa, na koji su se plasirale poslije 22 godine, napravile su senzaciju ubjedljivom pobjedom protiv favortita Belgije (70:55), a u drugom kolu grupe C savladale su i Tursku (64:54).

“Jedino sam se plašila našeg neiskustva na velikim takičenjima, ali uspjeli smo i to da prevaziđemo. Sasvim zasluženo smo dobili ove dvije utakmice. Uspjeli smo da posložimo ekipu po evropskim standardima. Pokriveni smo i sa visokim i sa niskim igračima, kompletan smo tim. Na stranu pojedinici koje imamo, dva odlična centra Maricu Gajić i Žonkel Džons, imamo i kvalitetne igračice i na spoljnoj liniji”, rekla je Mujanović Tanjugu.

Bivša reprezentativka Jugoslavije osvrnula se na to šta su najveći aduti naše ženske košarkaške reprezentacije.

“Bez obzira što imate dobre pojedince, važno je da tim igra dobro. Mi ne forsiramo Džons, koja je najbolji igrač, da ona sve sama nosi. To se vidjelo protiv Belgije, kada je iskočila Nikolina Babić. Naš plus je to što protivničke ekipe nikad ne mogu da znaju koja će naša igračica da iznenadi”, smarta Mujanović.

Zmajice će sutra od 12 sati igrati posljednji meč grupne faze protiv Slovenije i borit će se za prvo mjesto u grupi, koje direktno vodi u četvrtfinale EP u Španiji i Francuskoj.

“Kada dobro otvorite veliko takmičenja, sigurno je da dobijete još jedan dodatni motiv i veću sigurnost. Samo razmišljate o pobjedi, svaki pojedinac je dobio samopouzdanje, ali gledajući Sloveniju i nas, mislim da smo mi kvalitetnija ekipa. Iskustvo igranja na velikoj sceni je na strani Slovenije i zbog toga su jedino u prednosti”, rekla je Mujanović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here