Mnogi navijači Bosne i Hercegovine neće otići u Zenicu u utorak na posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, iako posjeduju ulaznice.

Navijači su u paketu kupovali ulaznice za mečeve protiv Finske i Ukrajine, ali nakon jučerašnjeg poraza od Finaca (1:3), duel sa Ukrajincima postaje nevažan i puka formalnost, zbog čega mnodi odustaju od ideje da dođu u utorak navečer u Zenici.

Razočarani igrom Zmajeva, izgubljenim šansama za baraž, ni ne pomišljaju da dođu na utakmicu koja će iz naše perspektive izgledati kao prijateljska, iako će jasno Ukrajincima vrijediti zlata jer se bore za drugo mjesto i baraž.

Na internet sajtovima za prodaju mogu se naći ulaznice za duel BiH – Ukrajina po mizernim cijenama od 2 KM, a neki na društveni mmrežama uveliko dijele ranije nabavljene ulaznice za ovaj meč.

Nažalost, planovi su se promijenili, a da je barem bod osvojen sinoć, nema sumnje da bi zenički hram nogometa bio pun do posljednjeg mjesta i da bi se cijene ulaznica na crno kretale i do nekoliko stotina KM.

Ovako, interesa za praćenje utakmica reprezentacije BiH više nema, barem ne trenutno, a za nadati se da će u budućnosti Zmajevi pružati puno bolje partije i da ćemo se više veseliti odlasku na još neko veliko takmičenje nakon što smo prethodno 2014. godine igrali na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here