O porazu selekcije Bosne i Hercegovine od Finske na stadionu Bilino polje izvještavaju i mediji u regiji.

Zmajevi su u Zenici izgubili od Finske rezultatom 3:1. Bh. tim je od 37. minute igrao s igračem više, a u tom periodu primio je dva pogotka.

– Nacionalna tragedija u komšiluku: BiH ne ide na SP, težak poraz od Finaca, ne pomaže im ni igrač više – naslov je srbijanskog Kurira.

Portal B92 donosi naslov “Tragedija u BiH – oproštaj od SP, ne pomaže ni igrač više. Novinar B92 konstatuje da su fudbaleri Bosne i Hercegovine propustili veliku šansu i da je tim Ivayla Peteva skoro sat igrao s igračem više.

– BiH ostala bez šanse za SP. S igračem više doživjela debakl – naslov je Indexa.hr, koji piše da su Zmajevi uprkos brojčanoj nadmoći odigrali vrlo slabu utakmicu i da Finci zasluženo odnose sva tri boda.

O “katastrofi u Zenici” izvještava i Jutarnji list.

– Potpuni potop BiH, ostali su bez SP-a. Dinamov dvojac im kratko vratio nadu, Finci ih srušili s igračem manje – naslov je Jutarnjeg.

– U utakmici koja im je mogla donijeti drugo mjesto u grupi, BiH je podlegla pritisku i posve razočarala, a čak dva gola su primili s igračem više – piše Jutarnji.

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here