trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Proslavljeni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović bio je na meti rasističkih uvreda tokom utakmice Rome i Milana, a koja je završena pobjedom gostiju rezultatom 2:1.Iako je ušao u petu deceniju života, Ibrahimović je i dalje nogometna sadašnjost i čovjek koji odlučuje velike utakmice.

Tako je bilo i sinoć pošto je u pobjedi Milana na Olimpicu protiv Rome upisao gol, a onda izborio i jedanaesterac, čime su Rossoneri nastavili trku s Napolijem na liderskoj poziciji Serije A.

No, Ibrahimović je bio žrtva teških uvreda navijača Rome. Pristalice Vučice su rasistički vrijeđale Zlatana na osnovu njegovog romskog porijekla, a Rimljani su tokom većeg dijela utakmice skandirali riječ “cigan” i pjevali pjesme posvećene švedskom internacionalcu.

Ibrahimović je odgovorio na sjajan način. Napadač Milana je postigao spektakularan pogodak, a onda se obratio navijačima i tražio da budu glasniji tokom prozivki.

Romu će, prema svemu sudeći, čekati žestoka kazna. To nije bio jedini ispad Rimljana, pošto su rasistički vrijeđali i vezistu gostiju Francka Kessieja.

(klix)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here