trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Kapiten Njemačke ostavio je Elf i odabrao hrvatsku reprezentaciju. Vatreni dobivaju novog stopera, 18-godišnji Jakov Šuver iz Stuttgarta, u Karlovcu će se premijerno predstaviti u našem dresu pod vodstvom Josipa Šimunića u juniorskoj (U-19) reprezentaciji na kvalifikacijskom turniru na Europsko prvenstvo na kojem su od 10. do 16. studenoga protivnici Gibraltar, Armenija i Škotska.

Kad je 22. januara napunio 18 godina (rođen 2003.), sa Stuttgartom je potpisao četverogodišnji ugovor. Predstavljen je kao jedan od tri najveća talenta kluba. Za Njemačku je igrao od U-15 do U-19. Na Transfermarktu je evidentirano 18 utakmica u kojima je nastupio za državu u kojoj je rođen i koja je četverostruki svjetski prvak, najviše u uzrastu U-17 u kojem je bio – kapiten! Zadnji nastup imao je 3. septembra, dakle prije dva mjeseca za njihovu U-19, odigrao je drugo poluvrijeme sa Švicarskom u pobjedi 1:0. I Njemačkoj kazao – zbogom.

Veliki je to uspjeh HNS-a, koji je Elfu “ukrao iz svlačionice“ talentiranog mladića. Niti jedan selektor mlađih kategorija Njemačke nije ga izostavio s popisa. Dobiva li u njemu Hrvatska novog vrsnog stopera za sljedeće desetljeće?

“Uvijek sam razmišljao zaigrati za Hrvatsku, sad sam konačno odlučio to i napraviti, obući hrvatski dres”, odgovorio je Šuver u prvom javnom nastupu za hrvatske medije.

Zanimljivo, njegovi roditelji su iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz sela Donji Kladari kraj Modriče, i nisu mu pravili pritisak da donese odluku.

“Moji roditelji nikad nisu pravili neki pritisak na mene. Vazda sam imao slobodu da sam donosim odluke, tako je bilo i kod izbora da igram za Hrvatsku. Roditelji su iz sela Donji Kladari kraj Modriče, ali u Stuttgartu žive još od 1993. godine.”

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here