Priča Cristiana Ronalda i njegove majke Dolores Aveiro je veoma specifična i intenzivna, a prema pisanju britanskih medija, portugalski nogometaš joj je nakon prelaska u Manchester United zabranio da dolazi na Old Trafford zbog zdravstvenih razloga.

Ronaldovo djetinjstvo bilo je puno trauma jer su njegov deset godina stariji brat Hugo Aveiro i njihov pokojni otac Jose Dinis Aveiro, imali ozbiljne probleme s ovisnošću o alkoholu i drogama, a brigu o njima vodila je majka Dolores s kojom igrač Manchester Uniteda ima poseban odnos.

Ipak, Dolores će morati odustati od zamisli da svog voljenog sina gleda uživo nakon povratka među Crvene đavole, jer joj je Portugalac zabranio da dolazi na Old Trafford.

Odluka je povezana s očuvanjem zdravlja 66-godišnjakinje koja ponekad ne može podnijeti živčanu napetost dok ga gleda kako igra. I kako godine odmiču, tjeskoba može postati sve izraženija, a prema tvrdnjama The Suna, gospođa se u posljednjih nekoliko godina dva puta onesvijestila.

Jednom prilikom čak je polomila i zube, nakon čega je Ronaldo odlučio da je najbolje da ne dolazi na stadion.

Ipak, kao i sve majke, i gospođu Dolores je teško uvjeriti u takvo nešto. Sam Ronaldo razgovarao je s Piersom Morganom, novinarom Daily Maila, otkrivajući suštinu razgovora koji je vodio s majkom i nagovijestio je da će barem pokušati pronaći kompromis.

Dolores ne smije gledati velike utakmice i stoga je kategorički isključeno da može prisustvovati četvrtfinalima, polufinalima ili finalima velikih takmičenja, ali malo je vjerovatno da će biti i na povratničkom debiju Ronalda protiv Newcastlea u subotu.

Ronaldo je s Manchester Unitedom potpisao ugovor do 2023. godine s opcijom produženja na još jednu, a Crveni đavoli su Juventusu za njegov prelazak platili 15 miliona eura, uz osam miliona eura kroz bonuse.

Portugalac je karijeru počeo u Sportingu, a od 2003. do 2009. godine je bio igrač Manchester Uniteda. Nakon toga je prešao u Real Madrid, a od 2018. godine je bio član Juventusa.

(klix.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here