Cristiano Ronaldo prava je “mašina” za novac i poznat je po ulaganjima u nekretnine, ali nisu sve njegove investicije bile potpuno uspješne.

Napadač Juventusa je 2015. godine za cifru od 15 miliona dolara kupio stan u poznatom “Trump Toweru” u New Yorku pod patronatom Donalda Trumpa, ali to ulaganje mu je samo zadavalo glavobolje.

Naime, kupovina se desila prije nego što je Trump postao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, ali zbog lošeg imidža bivšeg američkog predsjednika u godinama nakon toga, vrijednost stana je konstantno padala i Ronaldo već neko vrijeme trpi medijski pritisak da se riješi luksuznoog trosobnog stana.

Prema pisanju američkih medija, Portugalac je čak stavio stan na prodaju 2019. za 9 miliona dolara, a nedostatak ponuda natjerao ga je da dodatno smanji cijenu na “svega” 7,75 miliona dolara.

U praksi, ukoliko pronađe kupca, to znači da bi Ronaldo mogao izgubiti sedam miliona eura zbog kupovine stana i to je gubitak koji sigurno može sebi priuštiti, ali poznato je da Portugalac ne voli gubiti ni na terenu, ali ni van njega.

U međuvremenu, Portugalac je danas s dva gola protiv Mađarske postao najbolji strijelac svih vremena na Evropskim prvenstvima s 11 golova, a iza sebe je ostavio legendarnog Michela Platinija koji je postigao devet.

(klix.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime