Ni oni najoptimističniji navijači nisu se nadali da će Zmajevi pružiti takav otpor svjetskim prvacima i na kraju osvojiti bod, a sretan i zadovoljan iz Francuske nam se jutros javio Safet Sušić.

Najuspješnijeg selektora u historiji bh. reprezentacije naročito je oduševio Edin Džeko, a pohvalio je i zadnju liniju.

– Strazbur je od Pariza udaljen skoro 500 kilometara, gledao sam utakmicu kod kuće i moram priznati da sam zadovoljan. Istina, imali smo igrača više, ali to ne treba umanjiti ovaj uspjeh. Kada se sve uzme u obzir, ovaj rezultat je realan, kaže Safet Sušić za Reprezentacija.ba portal i dodaje:

– Svi su se borili, odbrana je funkcionisala na visokom nivou, a posebno bih izdvojio kapitena Džeku. Oduševio me! Odavno nije odigrao bolju utakmicu za reprezentaciju, dobijao je sve duele, dao je gol… Ma, klasa.

I Sušiću dolaze čestitke.

– Baš sam od jutros dobio dosta poruka od mojih prijatelja Francuza, javljaju se, čestitaju. Sad smo u jednoj baš dobroj situaciji i od nas sve zavisi. Gledao sam baš raspored. Mislim da će biti dovoljno da pobijedimo tri utakmice od kuće, eventualno otkinemo bod u gostima Kazahstanu ili Ukrajini i sa 12 bodova bili bismo drugi.

Pitali smo na kraju Sušića da li će se uskoro vratiti trenerskom poslu. Na ‘burzi rada’  je od 2018. godine kada je napustio Akhisarspor.

– S vremena na vrijeme pojave se neki kontakti, upiti, ali ništa još uvijek nema konkretno, dodao je na kraju Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here