Ni oni najoptimističniji navijači nisu se nadali da će Zmajevi pružiti takav otpor svjetskim prvacima i na kraju osvojiti bod, a sretan i zadovoljan iz Francuske nam se jutros javio Safet Sušić.

Najuspješnijeg selektora u historiji bh. reprezentacije naročito je oduševio Edin Džeko, a pohvalio je i zadnju liniju.

– Strazbur je od Pariza udaljen skoro 500 kilometara, gledao sam utakmicu kod kuće i moram priznati da sam zadovoljan. Istina, imali smo igrača više, ali to ne treba umanjiti ovaj uspjeh. Kada se sve uzme u obzir, ovaj rezultat je realan, kaže Safet Sušić za Reprezentacija.ba portal i dodaje:

– Svi su se borili, odbrana je funkcionisala na visokom nivou, a posebno bih izdvojio kapitena Džeku. Oduševio me! Odavno nije odigrao bolju utakmicu za reprezentaciju, dobijao je sve duele, dao je gol… Ma, klasa.

I Sušiću dolaze čestitke.

– Baš sam od jutros dobio dosta poruka od mojih prijatelja Francuza, javljaju se, čestitaju. Sad smo u jednoj baš dobroj situaciji i od nas sve zavisi. Gledao sam baš raspored. Mislim da će biti dovoljno da pobijedimo tri utakmice od kuće, eventualno otkinemo bod u gostima Kazahstanu ili Ukrajini i sa 12 bodova bili bismo drugi.

Pitali smo na kraju Sušića da li će se uskoro vratiti trenerskom poslu. Na ‘burzi rada’  je od 2018. godine kada je napustio Akhisarspor.

– S vremena na vrijeme pojave se neki kontakti, upiti, ali ništa još uvijek nema konkretno, dodao je na kraju Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime