Disciplinska komisija FS BiH je na sjednici održanoj 22. augusta kaznila je bh. premijerligaške u ukupnom iznosu od 36.500 KM, saopšteno je u Službenom glasniku Fudbalskog saveza BiH.

Najgore su prošli FK Željezničar i FK Sarajevo.

Željo je kažnjen sa 12.500 KM.

Plavi će platiti kaznu od 10.000 KM zbog slabe organizacije utakmice trećeg kola PL BiH protiv Borca na Grbavici, upotrebe pirotehnike na tom meču, ali i upotrebe drona, lasera i drugih svjetlosnih efekata.

Tim sa Grbavice je kažnjen i sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehnike u duelu četvrtog kola protiv Posušja u gostima. Posušje je zbog istog prekršaja kažnjeno sa 2.000 KM.

Sarajevo je dobilo kaznu od 10.000 KM zbog slabe organizacije meča protiv Posušja u trećem kolu te upotrebe pirotehnike.

NK Široki Brijeg će platiti 4.000 KM zbog pirotehnike u susretima protiv Tuzle i Veleža, dok je Borac kažnjen sa 3.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na meču sa Igmanom.

Zbog pirotehnike su kažnjeni i mostarski klubovi Velež i Zrinjski.

Velež je dobio kaznu od 2.500 KM jer su navijači ovog kluba koristili pirotehniku u meču sa Širokim, a Zrinjski sa 2.000 KM zbog identičnog razloga u duelu protiv GOŠK-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime