FK Sarajevo prošlog mjeseca napustio je Tino-Sven Sušić. Fudbaler koji je sa “Zmajevima” putovao na Svjetsko prvenstvo u Brazil trebao je biti veliko pojačanje, na momente je i pokazivao klasu, međutim na kraju se sporazumni raskid saradnje ispostavio kao najbolje rješenje za obje strane.

Iako je Sušić dolazak na bh. terene shvatio kao zadnju priliku da karijeru vrati na pravi put, na kraju se epizoda u BiH za njega pretvorila u košmar. Optuživali su ga da krši klupski pravilnik, zamjerali su mu nezalaganje i nezainteresiranost, a sve to pratila je priča o ‘astronomskoj’ plaći koju zarađuje. Kroz cijelo to vrijeme Sušić je šutio. I trpio.

Ni sada nije želio da izlazi u javnost, a komentar na nedavnu završenu epizodu za Reprezentacija.ba portal dao je njegov otac Sead. Nekada odlični fudbaler.

– Sarajevo? Ne interesuje me više to, pogotovo ljudi koji su u klubu. To je završena priča, kaže nam Sead u telefonskom razgovoru.

I dalje je pod velikim upitnikom gdje će mlađi Sušić nastaviti svoju karijeru.

– Nije Tino na odmoru već trenira, u Splitu je, bit će nešto. Mora se pojaviti kakva opcija zanimljiva, polako…

Pitali smo Seada i kako se Tino osjeća nakon epizode u Sarajevu. Činjenica je da posljednji mjeseci nisu bili lagani za njega.

– A hej, naravno da je tužan zbog njihove nekorektnosti. Napravili su ga izdajnikom, dezerterom, a sve je počelo od direktorice… Jadno je šta se radilo. Kada je bio povrijeđen išao je da se liječi svojim parama. Ko god poznaje Tinu, zna da je dobar dečko, da nije pokvaren…

Kaže nam i kako, kao i svaki patriota, prati reprezentaciju. Zdravstveno stanje mu nije baš najbolje.

– Bilo je nekih problema, idem na kontrole, ali ne dam se. Bit će dobro, rekao je Sead Sušić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime