Evropsko prvenstvo za žene počinje u četvrtak, a Bosna i Hercegovina će igrati u grupi zajedno sa Belgijom, Slovenijom i Turskom. Sve susrete će Zmajice odigrati u Strazburu.

Pred put u Francusku, medijima se obratio selektor Goran Lojo i rekao sljedeće:

“Nakon 35 dana priprema, odradili smo sve što smo planirali i konačno smo kompletirani nakon dolaska Džonkel Džons. Zdravstveni bilten u ekipi je povoljan i sve igračice su spremne dati svoj maksimum. Ono što smo radili do sada je završeno, a sada predstoji najteži dio u vidu Eurobasketa koji počinje sljedeći četvrtak”.

Selektor Lojo je produžio ugovor do 2023. godine što znači da će ostati za kormilom nacionalnog tima i poslije Eurobasketa.

“Čast i zadovoljstvo mi je što sam na klupi Bosne i Hercegovine i tu se nisam ni sekunde dvoumio. Produžili smo saradnju do 2023. godine i nadam se da ćemo nastaviti sa kontinuitetom dobrih igara kako ne bi morali da čekamo koliko smo čekali da odemo na prvenstvo Evrope” – rekao je Lojo, pa se potom osvrnuo na cilj reprezentacije u Francuskoj:

“Uradićemo sve što možemo da ostvarimo jednu pobjedu koja bi nas odvela u drugi krug, a sve što preko toga napravimo bi bio veliki rezultat. Nije nas bilo 22 godine na Evropskom prvenstvu i sama jedna pobjeda bi predstavljala veliki uspjeh i dodatni iskorak. Na svakom meču ćemo dati svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat”.

Tim menadžer ženske reprezentacije Razija Mujanović je istakla zadovoljstvo načinom na koji su odrađene pripreme.

“Pripreme su dobro odrađene i mislim da smo sve uspjeli maksimalno da odradimo, počevši od Vlašića koji je bio baza za ekipu. Na našu sreću, nismo imali ozbiljnijih zdravstvenih problema, pa su igračice mogle dobro da urade ovaj dio. Mislim da tek sad dolazimo u pravu formu, jer rezultat u kontrolnim utakmicama nije bio bitan. Iz treninga u trening vidimo da sve nadolazi”.

Bosna i Hercegovina će u prvom kolu igrati protiv Belgije 17. juna, a potom slijede okršaji protiv Turske i Slovenije. Prvoplasirana selekcija prolazi u četvrtfinale direktno, dok će selekcije koje budu druge i treće igrati u osmini finala.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here