Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine će u Trening centru NS/FS BiH u Zenici u okviru kvalifikacija za Euro 2023. odigrati utakmice sa selekcijama Sjeverne Irske i Švedske, prenosi stranica Fudbalskog saveza BiH.

Mečevi su na programu 3. i 7. septembra u 16:30 sati, a selektor Slobodan Starčević u ovim susretima računa na sljedeće igrače:

Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Luka Kačavenda (Velež), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Saša Marjanović (Gorica, Hrvatska), David Čolić (Leotar), Amar Dedić (Wolfsberger, Austrija), Nenad Nikić (Radnik), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Ivan Bašić (Zrinjski), Amar Tahrić (Radnik), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Andrija Drljo (MTK, Mađarska), Enver Kulašin (Borac), Belmin Mešinović (Tuzla City), Anes Mašić (Zrinjski), Faris Zubanović (Velež), Adi Alić (Sloboda).

Selektor Starčević o spisku i predstojećim utakmicama kaže:

„Na spisku se nalazi većina igrača koji su bili i na prethodnim okupljanjima u martu i junu, gdje su ostvarili dobre rezultate. Za razliku od prijašnjih spiskova, ovaj put je reprezentacija uglavnom sačinjena od igrača iz m:tel Premijer lige, jer mali broj igrača iz inostranstva igra na visokom nivou. Imamo kvalitet i nastojaćemo da stvorimo dobru atmosferu uoči susreta sa kvalitetnim protivnicima, kakve su reprezentacije Republike Irske i Švedske. Svjesni te činjenice, uložićemo svoj maksimum da na najbolji način pripremimo ekipu i napravimo dobar model igre, koji će nam omogućiti ostvarenje dobrih rezultata.“

Reprezentativci će se u Zenici okupiti 30. avgusta.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here