Reprezentacija Ukrajine sinoć je u Odesi odigrala 1:1 s Bugarskom u prijateljskom meču. Ovaj meč poslužio je Ukrajincima kao priprema pred odlučujući meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. protiv BiH u Zenici.

Selektor Ukrajine Oleksandr Petrakov je nakon meča izjavio kako je zadovoljan nastupom svoje ekipe te je u optimističnom tonu najavio odlučujući okršaj sa BiH.

“Stvarno mi se svidio način na koji je Ukrajina igrala. Jako sam zadovoljan svime. Zadovoljan sam s dečkima. Ovo je nogomet Njegovog Veličanstva, zbog toga je lijep. Bilo je dosta šansi koje nisu iskorištene, ali nemam šta da prigovorim mojim igračima”, rekao je Petrakov, te nastavio.

“Jesam li zadovoljan igrom reprezentacije sa formacijom u kojoj imamo dva štopera? Da! Zadovoljan sam. Kažu da je žena pročitana knjiga, a ja sam još nepročitana. Moramo se prilagoditi. Nisam imao vremena i probnih utakmica. Evo probao sam – svidjelo mi se. Zar hoću toliko zbuniti Bosance? Ne! Nikoga ne zbunjujem. Danas je teško bilo koga zbuniti”, rekao je Petrakov.

Zadovoljan je igrom glavnih zvijezda tima.

“Sretan sam. Zinčenko nije dugo igrao, ali je odigrao cijeli meč. Isto je i s Yarmolenkom”.

Na kraju je pun optimizma najavio meč sa Zmajevima u Zenici.

“Golove smo ostavili za Bosnu”, poručio je Petrakov.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here