Ekipa Radomlja izborila je plasman u najbolju ligu Slovenije, a mi smo kontaktirali 23-godišnjeg Senada Jarovića koji je u razgovoru za naš portal bhlopta.com govorio o velikom uspjehu svog kluba.

Senad Jarović (23) u Radomlje je stigao u zimskom prelaznom roku i kao napadač u 11 susreta uspio je postići četiri pogotka.

Možeš li nam na početku razgovora reći kako te je ekipa primila i jesi li zadovoljan svojim igrama?

“Ekipa me je primila super. Za mene to čak nije bilo sve novo jer sam igrao tri godine u Domžalama i znao sam već neke igrače od prije, tako da sam se brzo uklopio, a i ostali su me brzo prihvatili. Sa svojom igrom mogu reći da sam zadovoljan s obzirom da nisam prošao pripreme sa ekipom i mislim da uvijek može bolje, ali sve u svemu zadovoljan sam jer bitno je da smo ispunili cilj, a to je plasman u prvu ligu”, rekao je Jarović za bhlopta.com.

Koji će biti cilj Radomlja u najboljoj ligi Slovenije i kakva su tvoja očekivanja?

“Naš cilj će biti jasan, a to je opstanak u prvoj ligi. Mislim da je prioritet svakog kluba koji uđe u prvu ligu, prvo zadržat se u ligi i onda ako bude šta više u igri borit se za to. Smatram da imamo dobru ekipu, a biće i nekih pojačanja, te smatram da imamo kvalitet i da možemo igrati sa najboljim ekipama u Sloveniji. Što se tiće mene lično, očekujem veću minutažu i nadam se da ću svojim dobrim igrama i golovima pomoći ekipi da ispunimo zacrtani cilj u novoj sezoni”, rekao nam je za kraj razgovora 23-godišnji Senad Jarović.

Sa ekipom Radomlja Jarović ima ugovor još godinu dana, a prije toga igrao je u Slovačkoj za ekipu SKF Sered, te u Sloveniji za Domžale i Dob.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime