Senijad Ibričić prošao je – najgore!

I dok je konačni rasplet procesa pred Disicplinskom, odnosno Apelacionom komisijom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donio uvjetne kazne predsjedniku Fudbalskog kluba Sarajevo Ismiru Mirviću i treneru Simonu Rožmanu, sportski direktor Ibričić morat će sedmomjesečnu suspenziju “odraditi” u cijelosti.

Incident protiv Borca

Razlog je dobro poznat – izlazak ekipe Sarajeva s terena u posljednjim trenucima revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv banjalučkog Borca, igrane 13. marta, zbog čega su na udar “disciplinaca” došli i funkcioneri premijerligaša s Koševa.

“Fudbalski klub Sarajevo je potvrdio odluku Apelacione komisije NSBiH o suspenziji Senijada Ibričića, na period od sedam mjeseci počevši od 29. 03. 2024.

Klub uvažava i poštuje odluke tijela NSBiH, te u je skladu s njom g. Ibričić suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba na iznad navedeni period”, poručili su prije dva dana iz FK Sarajevo.

I to bi možda prošlo neopaženo, jer, eto, klub samo slijedi odluke Nogometnog saveza BiH, da samo nekoliko sati kasnije nije uslijedila Ibričićeva objava na Instagramu.

“Sebe je precijenio, a mene potcijenio, tako je nastao problem”, napisao je Ibričić.

Mnogi su to protumačili kao poruku nekome u klupskom rukovodstvu, a kako ne bismo nagađali kome i zašto, kontaktirali smo aktuelnog suspendiranog sportskog direktora.

“Ne bih ništa komentirao, nama je fokus na Premijer ligi. Evo, već danas je nova utakmica (protiv ekipe Zvijezda-09 na Koševu, op.a), cilj je da se osigura Evropa.

Bitno je da se to sutra dobije, što je prvi cilj svih nas, sve druge stvari ne bih sad komentirao, nema ni potrebe.

Izboriti Evropu

Hajmo mi da se izbori Evropa, pa ćemo poslije o svemu pričati”, kaže Ibričić za Raport.

Međutim, dolazi do nas mnogo informacija, navodno i da je Vaša pozicija u klubu pod upitnikom?

“Znate kako je kod nas, mahala “radi”. Svašta sam i ja čuo, kao i vi, ne trebam govoriti. Ali, pustimo to.

Stvarno ne bih govorio o tome, mene i stručni stožer zanima samo ova prva utakmica, da se proba dobiti i osigurati Evropa, jer je to naš cilj bio kada smo dolazili.

Fokus nam je na tome, na ove preostale tri utakmice”.

I još jednu stvar možete li nam pojasniti – šta konkretno predstavlja suspenzija koja Vam je izrečena, znači li to da nikakvu vezu s klubom ne možete imati dok je ona na snazi?

“Ja imam ugovor s klubom, a suspenzija je samo za obavljanje dijela posla”, rekao je Ibričić.

(Raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime