Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu u okviru Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Zenici dočekuje Finsku, a tri dana poslije na istom stadionu igra posljednji meč Kvalifikacija sa Ukrajinom.

Zmajevi je potrebna pobjeda protiv Finske i minimalno remi sa Ukrajinom kako bi izborili drugo mjesto i plasman u baraž za SP koje se igra anredne godine u Kataru.

Iako su izjave i pripreme fokusirane isljučivo na prvu utakmicu sa Finskom, sasvim sigurno da naši reprezentativci i stručni štab razmišljaju i o Ukrajini.

Ono što može zabrinuti selektora Peteva je da čak šestorici igrača prijeti suspenzija zbog žutih kartona. Po jedan žuti karton imaju Anel Ahmedhodžić, Siniša Saničanin, Eldar Ćivić, Amer Gojak, Edin Džeko i Smail Prevljak, te u slučaju da dobiju žuti karton protiv Finske neće moći nastupiti protiv Ukrajine.

Zmajevi su se u ponedjeljak okupili i počeli sa treninzima i pripremama za ključna dva susreta u borbi za baraž. Najviše brine povreda Džeke i još uvijek nije poznato da li će biti spreman za Fince.

Meč sa Finskom igra se na Bilinom polju u subotu od 15 sati, a susret sa Ukrajincima u utorak u 20:45 sati.

(reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here