Već 10 godina nismo čuli nijednu dobru vijest o Michaelu Schumacheru.

Sedmostruki šampion Formule 1 je 2013. godine doživio povredu na skijanju, a od tada se nije pojavio u javnosti.

Nagađa se u kakvom je stanju, a sada je o tome govorio Johny Herbert koji je vozio u Formuli 1 od 1989. do 2000. godine za Beneton, Tajrel, Lutis, Zauber, Stjuart i Jaguar. Upisao je tri trijumfa i sedam podijuma.

Istakao je sada da Schumacher nije ni blizu nekadašnjeg sebe, a da nesreća je uticala i na njegovog rođenog brata Ralfa.

“Kada je Ralf Schumacher radio za Sky Njemačke vrlo često smo se sretali. Sada on mora da radi mnogo stvari za porodicu poslije onoga što se desilo Michaelu. Sazreo je, mnogo je drugačija osoba nego kada je bio vozač. Sada je dobro ljudsko biće. Mnogo se promijenio jer je morao da se nosi sa situacijom oko brata”, rekao je Herbert.

Rože Benoa, blizak prijatelj Michaela, istakao je da je 54-godišnji Schumacher „bez nade“, te je Herbert istakao da su to „užasne vijesti“.

“Nikada nema novih vijesti. Ono što znamo je da nikada ne dobijamo dobre vijesti. Strašno je pomisliti da Michael i dalje nije ni blizu onog Michaela kojeg smo poznavali. To je jako tužno. On bi digao svoj glas, uvijek je bio jako svjestan onoga što može i onoga što ne može da uradi. Njegov karakter je takav da vam je uvijek sve pričao u lice, direktno. Sjetite se Belgije sa Davidom Kultardom. Bio bi jako dobar na televiziji“, rekao je Herbert.

(Raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime