Seniori Rudara iz Prijedora izborili su plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a nogometni stručnjaci tvrde da u ovome Krajiškome klubu ima dosta i mladih igrača na koje treba posebno obratiti pažnju, a jedni od njih su svakako mladi Alem Suljić i Mujo Smajić obojica rođeni 2002. godine.

Svoje prve nogometne korake su napravili u NK Ključ, a nogometni put ih je opet spojio u juniorskom sastavu Rudara iz Prijedora.

Alem Suljić igra na poziciji lijevog beka i ovoj sezoni za Rudar je postigao dva pogotka. Prije Rudara nosio je dres Krupe na Vrbasu, Travnika i Ključa gdje je i na pravio svoje prve nogometne korake. Za našu juniorsku reprezentaciju upisao je dva nastupa, a kako smo saznali od izvora bliskom ovome mladome nogometašu, nekoliko klubova u našoj zemlji zainteresovano je za njegove usluge, kao i iz inostranstva.

Mujo Smajić igra na poziciji prednji vezni, a prije Rudara iz Prijedora igrao je još za Krupu na Vrbasu, Velež i Ključ gdje je napravio svoje prve nogometne korake. Za juniore Rudara iz Prijedora je ove sezone postigao tri pogotka, te svojim dobrim igrama skrenuo pažnju mnogih klubova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime