Talentovani veznjak Armin Gigović potvrdio je da bi u budućnosti mogao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu umjesto za selekciju Švedske za čiju je U21 reprezentaciju uspješno nastupao.

– Vidjećemo šta će se desiti u budućnosti, moramo sačekati, rekao je 19-godišnji veznjak Rostova koji dijeli svlačionicu sa Dennisom Hadžikadunićem, još jednim bh. reprezentativcem.

Prethodno su ”Šveđani” Dennis Hadžikadunić, Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić zaigrali za Bosnu i Hercegovinu, a sada Zmajevi žele još jednog fudbalera odraslog u Skandinaviji privoliti da nastupa za našu domovinu u budućnosti. 

Gigović se trenutno nalazi sa U21 selekcijom Švedske koju u Falkenbergu očekuje duel sa Luksemburgom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine, a ne isključuje mogućnost nastupa za BiH u seniorskom fudbalu. 

– Igram za omladinske reprezentacije Švedske otkad sam imao 17 godina, nisam dobijao pozive za mlađe selekcije BiH već samo za seniore tako da ću igrati za U21 Švedsku dok imam pravo za to. Dobro je okruženje, dobri igrači, dobri treneri, sve je dobro ovdje, rekao je Gigović koji još nije odlučio za koju će selekciju igrati u seniorima. 

– Razmišljam o obje selekcije, ali to nije nešto na što sam još uvijek fokusiran. Veoma sam mlad i fokus mi je na igranju za U21 reprezentaciju Švedske gdje nas očekuje utakmica protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Euro. Nakon toga ćemo vidjeti šta nosi budućnost. Ostavljam otvorena vrata za obje seniorske selekcije, vidjećemo kako će se stvari razvijati u klubu, ako tamo budem igrao dobro onda ću zaslužiti mjesto u seniorskoj reprezentaciji BiH ili Švedske. 

Ovaj 19-godišnji veznjak je u oktobru 2020. godine za 2.5 miliona eura prešao iz Helsingborga u Rostov gdje ga je dočekao gore pomenuti Hadžikadunić koji je također igrao za sve omladinske selekcije Švedske prije nego li se odlučio da nastupa za našu seniorsku reprezentaciju, a sada čini sve da ”nagovori” Gigovića da i on učini isto.

– Pitao me i rekao mi da bi bilo fenomenalno da zaigram za Bosnu i Hercegovinu jer igramo skupa u istom klubu. Rekao sam mu da sačekamo i da vidimo šta će se desiti. Ako ste već u reprezentaciji, jasno je da želite igrati, ne želite biti prolaznici tako da je to najvažniji dio u ovoj slagalici, mogućnost igranja i pokazivanja svog potencijala. 

Dodajmo da je Gigović odigrao 17 utakmica za Rostov i postigao pogodak dok je za U21 selekciju Švedske dosad odigrao tri utakmice. 

Dodao je da bi u budućnosti želio igrati u nekim od najjačih evropskih liga.

– Da, ovo je važan korak u mojoj karijeri, sada je vrijeme da igram dobro ovdje i onda pokušam napraviti transfer u Seriju A, Premiership, Bundesligu ili drugu jaku ligu. San mi je da zaigram u nekim od najjačih evropskih liga, ali sada sam fokusiran na Rostov i ne mislim puno prema naprijed, zaključio je 19-godišnji vezni fudbaler. 

(sport1.oslobodjenje.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime