Legendarni francuski nogometaš Thierry Henry izjavio je da bi dovođenje Lionela Messija moglo dodatno poremetiti igračku ravnotežu u timu PSG-a.

Henry je upozorio Parižane da to nije dovoljno ako se želi boriti za ​​trofeje ove sezone, insistirajući da se ekipa Mauricija Pochettina mora poboljšati u odbrani.

“Ravnoteža u ekipi je najvažnija. U jednom trenutku govorimo o sjajnim igračima, napadu, ofanzivcima, ali u ekipi vam je potreban balans u svim linijama”, rekao je bivši napadač Francuske reprezentacije u intervjuu za Dimanche Soir Foot.

Uporedio je to s Barcelonom u kojoj je igrao s Messijem i drugim brojnim zvijezdama, a koja je dominirala evropskim nogometom.

“PSG porede sa Barcelonom u kojoj sam igrao, ali ljudi zaboravljaju naglasiti da nismo primali puno golova. Općenito, ekipe koje ne primaju puno golova nisu daleko od titula, pa čak ni od Lige prvaka”, mišljenja je Henry, koji se osvrnuo i na samog Messija.

“Kad imate ‘nadljudske’ igrače kao što je Messi, postaje malo lakše, ali kad vidim kako se PSG trenutno razvija, primaju previše golova za moj ukus. Istina je da je nedostajalo igrača na određenim pozicijama, ali ravnoteža je najvažnija”, istaknuo je Henry.

Mnogi ljubitelji nogometa i stručnjaci dijele mišljenje s Henryjem, a to donekle potvrđuje i start šampionata i pobjeda PSG-a nad Strasbourgom u subotu, u kojoj Parižani primili dva gola u pobjedi 4:2.

(klix.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here