Atletico Madrid je nakon sedam godina čekanja stigao do titule prvaka Španija i to potpuno zasluženo, međutim proslavu je zasjenila velika tragedija. 

Naime, 14-godišnji dječak, navijač Atletica je preminuo u subotu nakon što je izvrio glavom kroz prozor te udario u betonski zid na parkingu kada se pripremao za proslavu titule.

Dječak se nalazio u kombiju i mahao je zastavom s Atletica. Kombi su vozili prijatelji njegovih roditelja, a u društvu s njim je bio i njegov brat.

Na parkingu je izvukao pola tijela kroz prozor i udario u zid. Posljedice udara su bile teške povrede glave i odmah je prestao da diše.

Prisutna ljekarska služba i pripadnici Civilne zaštite su sat vremena pokušavali da ga ožive ali sve što su mogli da urade je da potvrde zaista preranu smrt.

Tim psihologa je odmah otišao kod njegove porodice kao i roditelja koji su stigli na mjesto nesreće. Gradske službe su odmah započele s istragom ovog događaja.

U Atleticu Madridu su svakkao ostali šokirani viješću kojom su primili jer se najsretniji dan u životu za dječaka koji tek počeo da osjeća život pretvorio u tragediju.

“Kolektiv Atletico Madrida se osjeća skrhanim nakon vijesti o smrti mladog navijača Atletica. Šaljemo svu svoju ljubav njegovoj porodici. Počivaj u miru”, poručili su iz Atletica.

Inače, Jorgandžijama je ovo bila ukupno 11 titula u klupskoj historiji do koje su stigli potpuno zasluženo jer su tokom cijele sezone bili najbolji tim i držali su prvo mjesto najduže vremena. 

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime