Nakon što je Dinamo kiksao protiv Lokomotive i dok Dinamova Uprava vijeća o sudbini Sergeja Jakirovića i koga da stavi umjesto njega, kladionice još uvijek nisu izbacile koeficijente na okladu: ko će osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

Dinamo je bio blagi favorit u odnosu na Hajduk prije odlaska na zimsku stanku. Koeficijent se nije bitnije mijenjao ni nakon što je obznanjeno da Ivan Perišić dolazi u Hajduk. Na Dinamo je bio 1,90, na Hajduk 2,10, a na Rijeku 10.

Nakon Dinamova poraza od Lokomotive sigurno će doći do korekcije. Logično je očekivati da Hajduk preuzmu ulogu favorita, no ostaje otvoreno s kakvim koeficijentom.

Splićani imaju bodovnu prednost, imaju bolji međusobni skor, imaju džoker zovi u vidu još jednog poljudskog derbija s Dinamom, odradili su dobar zimski prijelazni rok, a imaju i puno bolju atmosferu u klubu i oko njega. Dosta je faktora koji govore da je ovo Hajdukova šansa po principu sad ili nikad.

E, sad, pitanje je koga će Dinamo postaviti za novog trenera ako odluči smijeniti Jakirovića, što je dosta izvjesno, ali nije još riješeno.

Dramatične situacije zahtijevaju dramatične odluke. Klin se klinom izbija, tako da su moguće sve kombinacije. Situacija je takva da se svašta može dogoditi, pa čak i nešto što se do jučer teško moglo i zamisliti.

Gol. hr piše da je jedna utjecajna struja u Dinamu plasirala ideju instaliranja Igora Štimca na mjesto glavnog trenera ako Jakirović zaglibi u proljetnom blatu. To se dogodilo i prije nego što su se mogli nadati.

Argument je da bi Štimac bio najšokantnija šok-terapija. S njim bi se razgorjela i razdrmala učmala maksimirska atmosfera, zaoštrile bi se tenzije na svim kotama, a to je jedini način, misle oni koji guraju tu opciju, da se zaustavi Hajduk. Ukratko, treba staviti ljutu travu na ljutu ranu.

Štimac kao antipod. Zna se da je neželjena crvena krpa na Poljudu, ali problem je što ništa bolje ne stoji ni na maksimirskom sjeveru. To je teško prijelazna prepreka, pogotovo jer situacija u Skupštini još nije riješena. Aspiranti na vlast otvorili bi dodatne fronte i to je popriličan problem. Osim ako ne postoji kombinacija, a kažu da postoji.

Kako god, donedavno je to izgledalo prilično nerealno, kao odveć radikalna opcija, no situacija se mijenja i kao što rekoh, sve je moguće kada se gaće tresu. Vidjet ćemo što će donijeti dan. Srijeda zna biti jako dugačka u Maksimiru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime