Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije identificirali su osobu koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru, a koju su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko – neretvanskog kantona, postupajući po depeši Federalne uprave policije, uhapsili.

Federalna uprava policije dostavila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko – neretvanskog kantona informaciju o identitetu osobe koja je na društvenoj mreži Instagram prijetila paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke grupe Ultras – Zrinjski.

On je jučer uhapšen i ispitan u svojstvu osumnjičenog za počinjenje krivičnog djela izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Radi se o osobi inicijala L.F.M. (2003.) iz Mostara.

– O naprijed navedenom podnesen je izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko – neretvanskog kantona, a od osumnjičenog je privremeno oduzet mobilni uređaj koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u cyber prostora s ciljem detekcije prijetnji, sprečavanja izvršenja krivičnih djela i procesuiranja lica koji svojim ponašanjem u cyber prostoru počine krivična djela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva – saopćeno je iz FUP-a.

(Faktor)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime