Gubitak masti iz stomaka je poprilično čest cilj mnogim ljudima širom svijeta. Međutim, dobivanje savršenog toniziranog trbuha nije toliko jednostavno, te zahtijeva praćenje pravilne dijete i vježbanja.

Kako biste se riješili masnoće iz trbuha, važno je da se upoznate s uzrokom masti. Nakon što saznate razlog zašto imate masnoću u trbuhu, možete neutralizirati masnoću pravilnom prehranom i treningom. U nastavku pogledajte 5 različitih vrsta stomaka, te kako ih se riješiti.

Trbuh od alkohola

Pivo, vino ili neka druga alkoholna pića, zapravo mogu spriječiti naše tijelo da probavi hranu na pravilan način. Također, alkoholna pića su visokokalorična. Kako biste se lakše nosili s ovim problemom, morat ćete smanjiti ili potpuno eliminisati alkohol iz ishrane, te početi jesti više voća i povrća.

Trbuh nakon poroda

Nakon što rodite dijete vaš trbuh će i dalje zadržavati malo masti. Bilo bi odlično uključiti povremenu fizičku aktivnost u život, kao i masirati problematično područje. Najvažnije je da se posavjetujete s doktorom prije bilo kakve odluke.

Napet trbuh

Stres i loše spavanje mogu značajno utjecati na vaše tijelo, te dovesti do pojave masnoća u području želuca. Trebali biste pokušati spavati najmanje osam sati dnevno, te izbjegavati hranu koja je štetna i nezdrava. Važno je napomenuti i da biste trebali smanjiti unos kafe.

Hormonski trbuh

Hormonski disbalans može dovesti do debljanja. Trebate potpuno promijeniti ishranu, te jesti zdravije namirnice bogate proteinima, vlaknima i zdravim mastim. Ako niste sigurni tačno koja dijeta će vam pomoći, najbolje bi bilo da porazgovarate s doktorom.

Napuhani trbuh

Problemi u probavnom traktu također mogu biti jedan od uzroka pojave trbuha. Trebali biste piti puno vode i voditi računa o tome da uvijek budete hidratizirani. Stručnjaci savjetuju i da uključite dosta prirodnih probiotika u vašu ishranu.

(body.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here