Jan-Carlo Simić, talentovani defanzivac Stuttgarta, u razgovoru za SCsport.ba potvrdio je da je odlučio igrati za reprezentaciju Srbije, a ovaj fudbaler ima pravo igranja i u dresu nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

Simić je rođen u Njemačkoj, dok su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine, a pored te dvije reprezentacije ima pravo nastupa i za Srbiju, čiji je dres za sada odlučio nositi i u čijem kampu je bio prošle godine.

Petnaestogodišnji defanzivac imao je i kontakte sa ljudima iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prošle godine, dok je imao i poziv u kamp reprezentacije Njemačke, no to je zaustavila pandemija korona virusa.

“Da, istina je da sam prošle godine bio u kontaktu sa ljudima iz saveza sve tri zemlje”, rekao je Simić na početku razgovora za SCsport.ba, te je dodao:

Sportsku odluku sam za sada donio, a to je da ću igrati za Srbiju. Vidim tu za sebe trenutno najveći sportski potencijal”.

Potom se osvrnuo na odlazak u kamp omladinskih selekcija Srbije.

“Bilo mi je odlično. Momci i stručni štab su me super prihvatili. Organizacija kampa i treninga je bila vrhunska i profesionalna. Od prvog trenutka sam se osjećao dobrodošao”, rekao je naš sagovornik.

Mladi fudbaler čiji su roditelji iz Bosne i Hercegovine prati naš nacionalni tim.

“Pratim reprezentaciju BiH. Ima mnogo dobrih fudbalera u A timu”, istakao je 15-godišnji fudbaler Stuttgarta.

(scsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime