Sinoć je u Ljubljani na stadionu Stožice odigrana humanitarna fudbalska utakmica na inicijativu predsjednika UEFA Aleksandera Čeferina.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za sanaciju šteta nastalih u avgustovskim poplavama u Sloveniji.

Utakmici su prisustvovali bivši fudbaleri, te brojni fudbalski radnici, privrednici i ljudi iz javnog života, koji su imali priliku donirati sredstva.

Na zelenom terenu su se našle brojne fudbalske zvijezde: Buffon, Bierhoff, Vidić, Ševčenko, Maldini, Figo, Ibrahimović, Zanetti, Boban, Mijatović, Mandžukić, Šuker… a sa klupa su ih predvodili Fabio Capello i Matjaž Kek.

– Fudbal, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, ponovo je ujedinio ljude u humanoj misiji i vjerujem da će prikupljena sredstva značajno doprinijeti obnovi materijalnih dobara.

Naš odziv na ovu akciju je najmanje što smo mogli da uradimo za velikog prijatelja našeg fudbala Aleksandera Čeferina i prijateljski slovenački narod – napisao je Vico Zeljković na svojoj Facebook stranici.

Zajedno sa njim u Sloveniji je bio i njegov savjetnik Marko Miličić, te dvojica potpredsjednika Ivan Beus i Irfan Durić. Zeljković se na Facebooku “pohvalio” i fotografijom sa bh. glumcem Enisom Bešlagićem.

(Faktor)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime