U sjedištu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održana osma redovna sjednica Izvršnog odbora kojom je predsjedavao predsjednik FSBiH Vico Zeljković.

Ništa revolucionarno nije se desilo danas, osim što su iz krovne kuće bh. fudbala obavijestili domaću javnost kako je iz UEFA stigla informacija o odobravanju projekta rekonstrukcije 12 glavnih terena na stadionima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U svemu ne bi bilo ništa sporno da predsjednik Saveza još u aprilu ove godine nije revolucionarno najavio da će se krenuti u rekonstrukciju terena i da će oni biti s hibridnom travom.

Od Zeljkovićevog obećanja prošlo je pola godine, a u godini koja izmiše PLBiH je trebala biti bogatija za tri nova travnjaka. U prvoj fazi rekonstrukcije terena nove podloge trebali su dobiti Tušanj, Gradski stadion u Banjoj Luci i stadion Pod Bijelim brijegom.

Godina izmiče, vremena sve je manje, prvenstvo je u toku, a s obzirom da će Premijer liga “ući” u decembar teško je očekivati da će prvi čovjek FSBiH ispuniti jedno od svojih prvih obećanja.

Naime, kada i ako krene rekonstrukcija travnjaka, ona bi mogla trajati najmanje šest sedmica, što znači da bi rok (do kraja godine) sasvim sigurno bio probijen.

Inače, prema planu kojeg je u aprilu ove godine predstavio predsjednik FSBiH bio je da se u svakoj od naredne četiri godine rekonstruišu po tri terena u PLBiH. Za sada je sve svelo na riječi izrečene u vjetar.

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here