Neizostavna tema u bh. javnosti je prekinuti susret Veleža i Borca i sankcije koje je Savez izdao Veležu i predsjedniku Rođenih. Predsjednik krovne kuće bh. fudbala, Vico Zeljković, za Mondo je govorio o prijetnjama koje dobija.

“Ono što se desilo u Mostaru sigurno da nije dobro za fudbal, ali ni za društvo. To su ružne scene koje treba spriječiti da se ne ponavljaju. Sigurno da je ovo opomena svim klubovima da porade na organizaciji utakmica sa strane bezbjednosti”, izjavio je danas Zeljković za “Mondo.ba”.

“Ono što je Savez trebalo da uradi, uradio je. Velež je kažnjen oduzimanjem tri boda, stadion je suspendovan, a predsjednik Hasić je dobio suspenziju od dvije godine, što je očekivano. On je unazad mjesecima svojim izjavama i spinovanjem medija i javnosti napravio negativnu atmosferu i sve je eskaliralo u Mostaru. Nisam ga komentarisao, svako ima pravo da radi šta treba, ali očigledno mu smeta što je Srbin predsjednik Fudbalskog saveza BiH. On je okupio određenu grupaciju ljudi oko sebe i od prvog dana mog mandata određene stvari pokušavaju da satanizuju i prikažu negativno i pozivaju na moj linč”, kazao je Zeljković dodavši:

“Od jučer sam dobio na desetine prijetećih poruka i naravno da ću to sve da prijavim MUP-u. Prijete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim i da me to neće pokolebati i da ću u budućnosti raditi kako treba”, rekao je Zeljković.

Podsjetimo, Velež je dobio kaznu od 10.000 KM, suspenziju stadiona na šest utakmica, oduzimanje tri boda, te je predsjednik Šemsudin Hasić dobio zabranu obnašanja fukncija u fudbala naredne dvije godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime