Najtrofejniji bh. trener Amar Osim bio je gost najnovijeg izdanja podcasta (IN)Direkt koji se emituje na YouTube kanalu Oslobođenja.

Na samom uvodu Osim je konstatovao da se odlučio malo povući iz javnog života, a prva neizostavna tema bio je komentar bh. stručnjaka na ispadanje Bosne i Hercegovine u još jednom baražu.

“Nismo mi ničim zaslužili da idemo na Evropsko prvenstvo, ni po rezultatima ni po onome kako se ponašamo” između ostalog poručio je Osim, u javnosti je napravljena odlična atmosfera pred utakmicu “Ispalo je da smo mi predstavljeni kao Famos, a Ukrajina je za nas Manchester City”, dodao je Osim.

Sljedeće pitanje je bilo vezano za kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine te najboljeg napadača Edina Džeke, odnosno činjenice da je Džeko već u 38. godini i da će Bosna i Hercegovina uskoro morati nastaviti bez Džeke. “Demirović je pokazao nešto što ja nisam vidio odavno u našoj reprezentaciji i to mi je jako drago, kod njega je vidljiv pomak u odnosu na ono što je bio prije kada bi uđi sa klupe i “zuji k’o hitna”, istakao je Osim.

Govoreno je i o velikom broju promijenjenih selektora, ali je i Osim dodao nije bio ni blizu selektorske pozicije iako se dovodio u vezu sa preuzimanjem reprezentacije, ali i tome da se čak i on sam u datom momentu ponadao da će postati selektor.

“Teže je za domaće stručnjake nego za ljude koji dođu i preuzmu reprezentaciju sa strane, jer prema našim trenerima ne postoji nikakva zadrška dok prema strancima se postavljamo kao dobri domaćini“, Osimov je stav.

Sljedeća tema bila je Premijer liga Bosne i Hercegovine za koju je Osim rekao da prati gotovo sve utakmice i to dobra stvar za ligu generalno.

“Nije ni bitno kako je Borac došao do toga, ali dobro izgledaju jer Borac ima neke stvari koje druge ekipe nemaju, osim što su zaštičeni k’o medvjedi”, između ostalog bio je komentar bh. stručnjaka o trenutnom stanju na tabeli.

Osim gornjeg dijela tabele Osim je komentarisao i borbu za opstanak i istakao da ne može da vjeruje da se Željezničar nalazi u društvu GOŠK-a, Tuzla Citya, Zvijezde i Igmana. “Ne daj Bože da se desi neki ‘Wuhan’ i prekid prvenstva pa je derbi Simm-Bau sljedeće sezone.”

Cijelu emisiju možete pogledati na videu ispod.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime