Dobro poznato ime bh. fudbala, Toni Karačić, bio je gost nove epizode Meridianovog podcasta “Indirekt”, a govorio je o mnogim stvarima vezano za bh. fudbal, između ostalog i o prethodnim utakmicama reprezentacije.

“Svima nama je teško pao poraz. Nakon utakmice u Ukrajini govor tijela ekipe je bio takav da imamo sve u svojim nogama u ove dvije utakmice. Zapeli smo na prvoj već, zasluženo poraženi. Igrali smo 70 minuta sa igračem više i primili dva gola tako. Trebamo biti objektivni, naše želje su veće od realnog stanja. U odnosu na sve reprezentativne selekcije u Evropi, mi smo po dnu po organizaciji, lošem sistemu. Ono što nas drži u korak sa ostalim je potencijal kojeg nesumnjivo imamo. Sve reprezentacije u Evropi ulažu jako puno, izgrađuju sistem i imaju odgovore. Mi nemamo. Finska u kontinuitetu, od infrastrukture do fudbalskih škola radi kvalitetnije od nas i onda dođe do ove razlike”, rekao je Karačić za “Indirekt”, pa dodao:

“Dogodilo se ne prvi put da padamo protiv ekipa protiv kojih unaprijed mislimo da smo bolji. Sad je bila Finska, pa ranije Sjeverna Irska. Nema slabih, a mi to potcijenjujemo, živimo na staroj slavi, te dođe kazna i razočaranje. Baraž je za nas Svjetsko prvenstvo. Mi nemamo sistem, ustvari imamo, ali je loš. Pojeli smo veliki broj trenera. Uzmimo Duška Bajevića koji je legenda, dokazani trener koji je ispao žrtva ovog sistema. Pa Baždarević, pa Sušić kojeg smo potjerali kao neznalicu. Ne znamo ih cijeniti, nije problem u struci. Bio sam osam godina na reprezentativnom nivou, imao preko stotinu utakmica, upoznao sam i trenere i igrao protiv drugih sistema. Ljudi uživaju raditi, mi improvizujemo.”

Kompletan razgovor o fudbalu u BiH možete pogledati na Youtube.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here