trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je danas srpsku olimpijsku delegaciju koja putuje na Olimpijske igre u Tokio.

Uručio je državnu zastavu vaterpolistu Filipu Filipoviću, koji će nositi srpsku trobojnicu na ceremoniji otvaranja, a onda je Vučić održao bizaran govor, u kojem je sportašima, između ostalog, poručio da se ne zamaraju Kosovom i da im dopušta da ostanu na borilištu kad se na njemu nađe neki sportaš ili sportašica s Kosova.

“Gledao sam kako izgledaju ispraćaji u nekim drugim državama i ja sam vrlo sretan što imam priliku vidjeti vas. Moram kazati, unatoč olimpijskom pravilu ‘važno je sudjelovati’, mi se nadamo uspjehu”, započeo je Vučić i stao se smijati.

Posebnim riječima obratio se srpskim judokama Milici Nikolić i Marici Perišić u političkoj tiradi koja je povezana s Kosovom. Država koju Srbija ne priznaje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru uzela je povijesno zlato, prvu medalju u povijesti. Osvojila ju je Majlinda Kelmendi. 

“Mi se nadamo pobjedama, medaljama, gdje god i kako god to bude. Hoću posebno naglasiti nešto našim judokama. Hoću da znate da ću sve te probleme i sve koji žele govoriti protiv nekoga postaviti na svoja leđa. Dakle, Milice i Marice, s obzirom na to da ćete imati u konkurenciji i natjecatelje s takozvanog Kosova, vi se ne brinite – vi se bavite sportom. Pobjeđivale, gubile, mi ćemo biti uz vas, bavite se sportom i samo radite svoj posao, ne brinite se ni za što drugo. Mi vas nećemo tjerati ni na kakve političke akte, navijat ćemo za vas, voljet ćemo vas i od vas nećemo tražiti baš ništa. Niti da napuštate postolje niti da ne sudjelujete u natjecanju protiv nekoga, mi političari ćemo raditi svoj posao”, kazao je Vučić srpskim sportašicama i dodao:

“Što se tiče odnosa prema Prištini, o tome se ne brinite, vaše je da se bavite sportom. Mnogo rada i truda ste uložili za ovo natjecanje, tako se ponašajte, a mi vam, naravno, želimo da pobjeđujete.”

Vučić je podsjetio na to da je Srbija u Pekingu 2008. osvojila tri medalje, u Londonu četiri, u Rio de Janeiru osam, te je uz smijeh poručio da sada u Tokiju očekuje još više medalja srpskih sportaša.

“Ne smijem reći da se nadamo da će biti više medalja nego u Riju, ha-ha… Ali svakoj medalji, svakom uspjehu ćemo se veseliti beskrajno. Vi ste ponos Srbije, u pravom smislu te riječi. Uzor, primjer mladim ljudima u Srbiji, a mi ćemo biti obični navijači”, govorio je Vučić pred srpskim olimpijcima i predsjednikom Olimpijskog odbora Srbije, Božom Maljkovićem.

Nekadašnji trener slavne Jugoplastike predao je odbojkašici Maji Ognjenović i judoku Aleksandru Kukolju posebne amajlije sa srpskih planina, a svoje obraćanje začinio je riječima da je, kroz trenersku karijeru, najviše od igrača tražio da, kada se nastup završi, imaju osjećaj da su dali sve od sebe, prenose srpski mediji. Podsjetio je da to najbolje svojim primjerom pokazuje Novak Đoković.

“Uzmite dva grama njegovog mentaliteta i bit će sve u redu”, smijao se pred sportašima Maljković. 

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here