Carlo Ancelotti je omiljen trener mnogim igračima, ali evidentno je i da Italijan ima granice kada su u pitanju pojedini igrači.

Ancelotti ima specifičan način komunikacija sa igračima vjerovatno zato što je svojevremeno i sam bio sjajan fudbaler i zna kako je igrati na vrhunskom nivou.

Gdje je god radio čuveni Italijan bi pronašao način da se prilagodi svlačionici i igrači bi bez problema prihvatali njegove metode.

Svlačionica Reala, najglamuroznijeg kluba, je svakako među najtežim za kontrolisati, prvenstveno zbog velikog broja zvijezda i sjajnih igrača od kojih svi žele igrati, a mjesta ima samo za 11.

Završnica prošle sezone je pokazala da Ancelotti ima odličan odnos kako sa ”legionarima” Kraljeva, tako i sa mlađim fudbalerima.

Potvrdila je to i sada već legendarna fotografija kada 63-godišnjak sa kubankom u ustima pozira sa igračima Reala na proslavi titule krajem prošle sezone.

Ipak, Ancelotti zna itekako biti strog i pokazati autoritet što se desilo na treningu Reala uoči utakmice evropskog Superkupa.

Naime, nezadovoljan igrom i govorom tijela Ancelotti je naredio Daniju Ceballosu da napusti trening te ga odstranio iz ekipe.

Dok su svi trenirali, Ceballos je sjedio na lopti i gledao šta rade njegovi saigrači, bez da je uputio i jednu riječ.

Kada je mini meč između igrača Reala završen, neki od saigrača su Ceballosu dobacivali, a on je snimljen kako suznih očiju iz očaja nabija loptu u zrak, evidentno nezadovoljan s onim što se desilo.

Ovaj 25-godišnjak je već godinama na marginama u Realu, ranije je bio i na posudbi u Arsenalu. Prošle sezone je igrao na kašičicu. Očigledno je da ga isti status čeka i u predstojećoj sezoni.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here