Miroslav Ćiro Blažević dobro je poznat široj javnosti po svojoj neposrednosti i po izjavama koje teško da se mogu čuti od drugih trenera ili sportista uopše, barem ne ni blizu onako kako ih interpretira on. Zato oni koji poznaju njegov lik i djelo vole da isprate intervjue koje daje za medije, jer je to potencijalno prilika da ih prije svega svojim “narodskim” riječnikom nasmije.

Jedna “u moru” takvih situacija dogodila se 2015. godine i zabavila je sve one koji su je vidjeli, ali i šokirala voditeljku koja je za sagovornika imala Blaževića.
U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igralo u Francuskoj 2016. godine, tačnije u “play off”-u, Bosna i Hercegovina trebalo je da odigra dvomeč sa Republikom Irskom, odlučujuće utakmice za plasman na EURO i tom prilikom preko video linka u studio jedne Bosanskohercegovačke televizije, uključio se Miroslav Ćiro Blažević, kako bi iznio svoje mišljenje o šansama Bosne i Hercegovine za odlazak na smotru najboljih u Evropi.

Međutim, paralelno sa ovim mečom igralo se iz istog razloga još nekoliko mečeva, a prvi od njih bio je susret između Norveške i Mađarske, koji u vrijeme intervjua još uvek nije bio odigran. U jednom trenutku, voditeljka je Blaževiću postavila po mnogima “ne mnogo pametno pitanje”, a ono se ticalo prognoze tog meča između Norvežana i Mađara, koji nije imao nikakav uticaj na meč koja je cijela Bosna i Hercegovina sa nestrpljenjem očekivala. Popularni “trener svih trenera” u prvi mah djelovao je staloženo i počeo je da komentariše: “Ja si utvaram da sam nogometni stručnjak, ali ne bih se upuštao u prognoze. Ovo su priželjkivanja da mi pobijedimo…” – a onda je u svom stilu dao mišljenje u meču za koji ga je voditeljka upitala, što je nju verovatno ostavilo u šoku, ali i nasmijalo sve one koji su prenos gledali uživo na televiziji.
Ćirinu neposrednost nije lako opisati pa je najbolje da pogledate video sa intervjua i podsjetite se kako je to izgledalo. Ne sumnjamo da će vas zabaviti:

(sportskasecanja.com)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime